Սպիտակ հացն ու կարտոֆիլը մարդու ուղեղում քաղցի սպազմային զգացողություն են առաջացնում եւ ազդում այն հատվածների վրա, որոնք կախվածություն են առաջ բերում: Նման եզրահանգման են եկել Բոստոնի մանկական հիվանդանոցի հետազոտողները: Այս բացահատումը բացատրում է, թե ինչու է մարդկանց համար այդպես դժվար հրաժարվել հացից եւ կարտոֆիլից:
Նշվում է, որ բացահայտումը կարող է գործնական նշնակություն ունենալ եւ օգնել ճարպակալումից տառապող մարդկանց. դրա համար պարզապես անհրաժեշտ կլինի սննդակարգից որոշ տեսակի սնունդ բացառել, գրում է «Medikforum.ru»-ն:
«Եթե մենք սննադակարգում սահմանափակենք բարձր գլիկեմիական ինդեքսով ածխաջրերը, ինչպեսիք պարունակում են սպիտակ հացն ու կարտոֆիլը, ապա կօգնենք հաղթահարել որկրամոլությունը»,-հայտարարել է հետազոտության հեղինակ Դեյվիդ Լյուդվիգը: Հետազոտությունը հրապարակվել է «American Journal of Clinical Nutrition» ամսագրում:
Комментариев нет:
Отправить комментарий