2013 թ. փետրվարին Mira Winery գինու գործարանն արտասովոր փորձ է սկսել: Ջրասուզակները մի քանի արկղ երիտասարդ գինի են իջեցրել օվկիանոսի հատակ՝ գրեթե 20 մ խորությամբ: Նույն գինու գլխավոր խմբաքանակը թողնվել է հողի մակերևույթին: 3 ամիս անց փորձարկվող խմբաքանակը հանել են ջրից և համեմատական համտեսում են իրականացրել:
Մասնագետները նշել են, որ ջրի տակ պահված գինին ո՛չ լավը, ո՛չ վատն է հողի վրա պահվածից, բայց այն ամբողջությամբ փոխել է իր համը, նոր երանգներ է ստացել, որոնք նախկինում բնորոշ չէին իրեն: Գիտնականները դեռ չեն կարող բացատրել, թե ինչն է ջրի տակ պահվող գինուն ավելի առանձնահատուկ դարձնում: Գինեգործները գինու օրինակներն անալիզի են ուղարկել և հաջորդ խմբաքանակն են նախապատրաստել ավելի մանրամասն ուսումնասիրման համար:
Մասնագետները նշել են, որ ջրի տակ պահված գինին ո՛չ լավը, ո՛չ վատն է հողի վրա պահվածից, բայց այն ամբողջությամբ փոխել է իր համը, նոր երանգներ է ստացել, որոնք նախկինում բնորոշ չէին իրեն: Գիտնականները դեռ չեն կարող բացատրել, թե ինչն է ջրի տակ պահվող գինուն ավելի առանձնահատուկ դարձնում: Գինեգործները գինու օրինակներն անալիզի են ուղարկել և հաջորդ խմբաքանակն են նախապատրաստել ավելի մանրամասն ուսումնասիրման համար:
Комментариев нет:
Отправить комментарий