Միրզա Ղասեմի
Բաղադրությունը:
Սմբուկ: 3 հատ
Լոլիկ: 3 հատ
Սխտոր: 4-5 պճեղ
Աղ, պղպեղ, քրքում
Ձու: 2-3 հատ
Ձեթ
Պատրաստման եղանակը
Մաքրել սխտորի կեղևը ,այնուհետև սմբուկը և լոլիկը խորովել կրակի վրա և նույնպես առանձնացնել կեղևից:
Միրզա Ղասեմիի գաղտնիքը նրանում է կայանում ,որ ծխի հոտը տա կերակրին:
Սմբուկը և լոլիկը առանձին-առանձին մանր կտրատել:
Տապակի մեջ միջին քանակությամբ ձեթ լցնել և կտրտած սխտորը լցնել տապակի մեջ,ապա մարմանդ կրակի վրա սխտորը տապակել այնպես որ ստացվի ոսկեգույն խառնուրդ :Իսկ հետո ավելացնել քրքում և պղպեղ: Խառնել ,ավելացնել կտրտած սմբուկը և լոլիկը ,այնքան խառնել մինչև լոլիկի ջուրը պակասի:
Իսկ հետո երկրորդ տապակի մեջ ձվաձեղ պատրաստել ապա խառնել պատրաստված բաղադրությանը:Խառնելուց հետո վերցնել կրակի վրայից:
Վերջում ձևավորում ենք մեր ճաշակով :
Բարի ախորժակ
Комментариев нет:
Отправить комментарий